Nyt fra Lokalforeningen

Siden sidst – februar 2024

Lokalforening Storkøbenhavns unikke mødelokaler i bunkeren er for tiden på grund af renovering af Stjernestok ikke nemme at finde. I lighed med hele Stjernestok er plankeværket med døren ind til bunkeren helt skjult. Desværre må det forudses, at dette plankeværk forbliver på stedet til september 2024. Og det kun, hvis renoveringsplanen holdes.

Trods besværlighederne finder vore trofaste medlemmer alligevel frem til døren i plankeværket, hvorefter adgangen til bunkeren er den kendte.

Julefrokosten for medlemmerne var henlagt til Store spisesal, hvor medlemmer og pårørende, i alt 32 personer, havde en hyggelig eftermiddag og aften med god mad og rart samvær.  Julemanden kom på besøg og foretog lodtrækning blandt de tilstedeværende, der næsten alle vandt lidt af bordpynten. Sluttelig ønskede vi alle hinanden glædelig jul.

Ønskerne om en glædelig jul blev gentaget ved ÅBEN BUNKER den 14. december, hvor gløgg og æbleskiver var hovedmenuen.

Den 22. december afholdt landsforeningen på Kastellet den traditionsrige mindedag, hvor vi alle sender vore tanker til de, der ikke kom hjem fra udsendelse. Lokalforening Storkøbenhavn deltog.

Ved ÅBEN BUNKER den 11. januar i bunkeren ønskede foreningen sine medlemmer godt nytår med lidt boblevand og kransekage.

Bunkeren var den 14. januar rammen om hyggeligt samvær og morgenkaffe for mange lokalforeningers fanebærere, der i anledning af tronskiftet deltog i den store faneborg ved Holmens kirke. Alle udtrykte begejstring for den gode oplevelse, det var at være med i hyldesten af vor nye regent, kong Frederik den X.

Den 23. januar 1951 afsejlede hospitalsskibet JUTLANDIA på sit første togt til Sydkorea. Med den koreanske ambassadør H.E Mr. Hyung Gil Kim i spidsen blev begivenheden markeret den 22. januar ved mindesmærket på Langelinie. Landsforeningen stod for arrangementets gennemførelse vel ledet af Birger Kier Hansen. Fra lokalforening Storkøbenhavn deltog formanden Per Jensen, næstformanden Finn Kromose og kassereren Gert Juster. De to sidstnævnte som fanebærere på henholdsvis lokalfane Storkøbenhavn og FN fanen. Arrangementet omtales andet steds i bladet.

Ved bestyrelsesmødet den 25. januar var hovedemnet planlægningen af den kommende ordinære generalforsamling, der afholdes i bunkeren den 22. februar. Tillige blev det kommende repræsentantskabsmøde den 27. april i Vejen berørt.

Ved ÅBEN BUNKER den 8. februar fandt nogle få medlemmer frem til bunkeren, hvor der som vanligt blev serveret nogle røverhistorier.

Den 22. februar oprandt dagen for den ordinære generalforsamling 2024, som atter – efter et par sæsoner i Store spisesal –  var henlagt til bunkeren.  Der var spisning for tilmeldte kl. 1800, hvor der blev serveret mad fra grillen.

Kl. 1900 bød formanden Per Jensen velkommen til fremmødte medlemmer, hvorefter generalforsamlingen blev afviklet jf. foreningens vedtægter.

Søren Henningsen valgtes som dirigent og Finn Kromose som referent.

Formanden indledte sin beretning med at mindes de veteraner, der var gået bort i 2023. Som en hyldest afspilledes ”Danmarks Sidste Honnør”. (på bærbar højttaler)

2023 var et travlt år, idet foreningen / bestyrelsen har været involveret i ikke mindre end 34 forskellige aktiviteter.

Herunder takkede formanden Kvindelige Veteraner for at have påtaget sig opgaven med at lægge blomster på gravene i foreningens område. Af de 12 grave lægger Kvindelig Veteraner blomster på 4 grave.

Formanden takkede landsforeningen for godt samarbejde, i særdeleshed i forbindelse med de mange landsforeningsarrangementer på Kastellet, ligesom samarbejdet med Kastellet blev fremhævet med ordene ””Det er ganske simpelt en fornøjelse” 

Formanden takkede bestyrelsen for indsatsen i 2023 og efterlyste samtidig yngre kræfter til at interessere sig for bestyrelsesarbejdet.

Per nævnte sluttelig, at et der ved et kig ind i fremtiden fortsat stadig pusles med tanken om flere foredrag. Det har vist sig, at foredrag er dyre, men tanken er ikke opgivet. F.eks. er et samarbejde med andre lokalforeninger muligt i denne henseende.

Efter gennemførte valg og efterfølgende konstituerende møde ser den nye bestyrelse således ud:

Formand:                          Per Jensen

Næstformand:                 Finn Kromose

Kasserer:                          Gert J. Juster

Bestyrelsesmedl.:           Thomas L. Smith

Bestyrelsesmedl.:           Søren Henningsen

Bestyrelsesmedl.:           Morten Stelzig

Bestyrelsesmedl.:           Hugo Strunge

I begyndelsen af marts deltager formanden i ERFA-møde Øst for formændene for lokalforeninger øst for Storebælt. Denne møderække er nu kommet på skinner og der holdes møde i det regi mindst 2 gange årligt. Stemningen og dialogen er meget god og konstruktiv, og lokalforeningerne kan drage god gavn af disse møder.

Med venlig veteranhilsen

Per Jensen, formand og Finn Kromose, næstformand